Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa z kaczki

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 914

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filet z kaczki 125 g
  • kapusta pekińska 225 g
  • bulion warzywny 850 ml
  • sherry 1 łyżka
  • sos sojowy jasny 1 łyżka
  • ząbki czosnku 2
  • anyż gwiazdkowy szczypta
  • sezam 1 łyzka
  • olej sezamowy 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 łyżka

Jak zrobić Zupa z kaczki?

Mięso drobno pokroić w kostkę. Kapustę pekińską posiekać. Bulion zagotować. Dodać sherry, sos sojowy, mięso z kaczki i kapustę. Wymieszać i gotować ok. 15 min. Dodać zmiażdżony czosnek i anyż, gotować 10-15 min. Na ogrzanej patelni rozgrzać ziarna sezamowe i prażyć. Do zupy dodać ziarna i olej sezamowy oraz pietruszkę.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa z kaczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne