Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4892

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • mięso wołowe z kością 30 dag
  • ziemniaki 6 sztuk
  • ogórki kiszone 8 średnich sztuk
  • marchew 1 sztuka
  • woda 2,5 litra
  • kostka wołowa 1 kostka
  • kostka warzywna 1 kostka
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • liście laurowe 3 liście
  • mąka 2 łyżki
  • śmietana 1/2 szklanki

Jak zrobić Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami?

Mięso wypłukać, zalać zimną wodą. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, dodać do mięsa. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Dodać 2 kostki bulionowe: wołową i warzywną, liście laurowe oraz kilka ziaren pieprzu. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z marchwią. Dodać do zupy. Po ok. Pół godziny gotowania, kiedy ziemniaki będą dość miękkie, rozmieszać w kubku mąkę ze śmietaną, wlewać do niego po trochu zupy i rozmieszać. Kiedy temp. Będzie podobna do temp. Zupy dodać rozmieszaną mąkę i śmietanę. Zamieszać dokładnie. Gotować jeszcze ok. 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub wegetą.

Do przepisu na: Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami

!gośc#

!gośc

2010-03-30 14:58:13

super danie ,dwa w jedym

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne