Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami

Dodany przez

emilia9n emilia9n

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania: 2010-03-29

Wyświetlenia: 4871

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • mięso wołowe z kością 30 dag
  • ziemniaki 6 sztuk
  • ogórki kiszone 8 średnich sztuk
  • marchew 1 sztuka
  • woda 2,5 litra
  • kostka wołowa 1 kostka
  • kostka warzywna 1 kostka
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • liście laurowe 3 liście
  • mąka 2 łyżki
  • śmietana 1/2 szklanki

Jak zrobić Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami?

Mięso wypłukać, zalać zimną wodą. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, dodać do mięsa. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Dodać 2 kostki bulionowe: wołową i warzywną, liście laurowe oraz kilka ziaren pieprzu. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z marchwią. Dodać do zupy. Po ok. Pół godziny gotowania, kiedy ziemniaki będą dość miękkie, rozmieszać w kubku mąkę ze śmietaną, wlewać do niego po trochu zupy i rozmieszać. Kiedy temp. Będzie podobna do temp. Zupy dodać rozmieszaną mąkę i śmietanę. Zamieszać dokładnie. Gotować jeszcze ok. 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub wegetą.

Do przepisu na: Zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami

!gośc#

!gośc

2010-03-30 14:58:13

super danie ,dwa w jedym

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne