Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa krem brokułowa

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1660

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • brokuła 75 dag
  • łosoś wędzony 15 dag
  • masło 1 łyżka
  • rosół 1,5 l
  • czosnek 1 ząbek
  • płatki migdałowe 3 łyżki
  • śmietana kremowa 12 dag
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatałowa

Jak zrobić Zupa krem brokułowa?

Brokuły umyć, podzielić na różyczki, odciąć ogonki. Odcięte ogonki pokroić na drobne cząstki. Do rozgrzanego masła dodać drobno posiekany czosnek i ogonki brokułów, dusić na małym ogniu aż do miękkości. Dolać rosół i gotować przez 5 minut. Następnie dodać różyczki brokułów i gotować jeszcze przez 15 minut. Po tym czasie zupę zmiksować, dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płatki migdałowe podrumienić na patelni bez tłuszczu - stale mieszając, łososia pokroić na paski. Do kokilek wlać zupę, dodać po kilka pasków łososia i posypać płatkami migdałowymi.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa krem brokułowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne