Przepis na Zupa jarzynowo-ryżowa na mleku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
734
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa jarzynowo-ryżowa na mleku?

Rzepę, marchew oraz por (po usunięciu zielonych części) starannie umyć, oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Warzywa razem z połową ilości masła oraz małą ilością wody dusić około 15 minut. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę i włoży do warzyw. Gotować razem na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Całość przetrzeć przez sito, wlać przegotowane, gorące mleko, włożyć resztę masła i dokładnie wymieszać. Zupę doprawić do smaku solą i cukrem. Zalać nią na talerzach ugotowany osobno ryż.

Podobne przepisy

Barszcz ukraiński przepis z Ukrainy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zupy

Żurek z kiełbasą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy

Grochówka na żeberkach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Zupa z fasolką szparagową

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Zupy

Czysta zupa jarzynowa z makaronem i jajkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa szybka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy