Przepis na Zupa buraczkowa z czerwona fasolą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3045
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa buraczkowa z czerwona fasolą?

Do garnka wlać wodę włożyć dobrze umytą i podzieloną na małe kawałki kość. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i postawić garnek na ogniu. Jak się zagotuje to solimy.

Gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie. Wyjąć kości, dodać obraną, pokrojoną na małe kawałki marchew i gotować do miękkości, potem dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę.

Gdy warzywa będą miękkie dodajemy potarte buraczki na dużych (ja mam już gotowe, przyprawione w słoikach, tylko otworzyć i dodatek do obiadu gotowy). Przyprawiamy do smaku przyprawami, sokiem z cytryny i chwilę podgrzewamy zupę na małym ogniu, (ważne, aby nie gotować za długo, bo wtedy zupa straci kolor).

Jak tylko zupa zacznie się lekko gotować, to wlać zaprawę z mleka i mąki, szybko wymieszać, poczekać, aż się mocno podgrzeje. Na sam koniec dodać opłukaną fasolę konserwową, wymieszać i gotowe. Mięsko obrać z kości i dodać do zupy.

Podobne przepisy

Meksykańska zupka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony czysty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z mąką grochową

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy

Farsz serowy do pierogów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa kalafiorowo-fasolkowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Botwina

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy