Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Żołądki drobiowe duszone

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 80276

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Żołądki drobiowe duszone

Składniki

Jak zrobić Żołądki drobiowe duszone?

Żołądki drobiowe oczyścić, umyć, obgotować. Wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć do rondla, obrumienić na oleju, dodać szklankę wody, oczyszczone, umyte, pocięte w plastry warzywa. Przykryć i dusić do miękkości. Śmietanę połączyć z kilkoma łyżkami wody, rozmieszać z mąką, dodać do wywaru, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać koprem. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą.
Komentarze

Do przepisu na: Żołądki drobiowe duszone

!annagj2005@yahoo.ca#

!annagj2005@yahoo.ca

2014-07-27 05:53:02

dzieki za pszepis

!natalia060786#

!natalia060786

2012-11-14 14:08:54

ja wlasnie biore sie za ich gotowanie zobaczymy jak mi pujdzie

!gosia#

!gosia

2011-04-19 11:50:17

ja dzisiaj robię żołądki i już 2godz gotuję:).Przepis brzmi zachęcająco.

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-23 22:43:37

Dziwne rzeczy tutaj czytam. Robię żołądki drobiowe pod różnymi postaciami i z różnymi dodatkami, ale nigdy nie narzekałam że są twarde, czy że długo się gotują.
najpierw je podsmażam, a później duszę razem z cebulą czy pieczarkami..nie dłużej niż 45 minut. Pozdrawima

!marcella#

!marcella

2010-03-23 12:10:45

sà smaczne ale dlugo je trzeba gotowac juz sie gotujà od 9.00 i jeszcze sà twarde ale smaczne pozdrawiam

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-29 13:45:12

trzeba długo gotować ale lux smakują

tulipan#

tulipan

2010-01-29 09:15:12

Pyszne.

!alinka#

!alinka

2009-11-07 18:42:05

Ja najpierw obgotowuję żołądki a następnie kroję je w plasterki ,trochę zajmuje to czasu ale warto ,są mięciutkie póżniej ....

Albertos#

Albertos

2009-10-07 21:54:49

Ogólnie za żołądkami nie przepadam, ale ten przepis wygląda zachęcająco.

!mariant#

!mariant

2009-06-26 13:03:54

Miła Pani żeby to trwało szybciusio (Gotowanie ) wymyślono szybkowar i mamy żołądeczki ugotowane w ciągu 20 minut .

!madzikumen#

!madzikumen

2008-12-06 22:34:07

byłam załamana bo te żołądki gotowały sie tak okropnie długo a ja byłam taka głodna że zdążyłam zjeść już inne rzeczy. ale jak się zrobiły to sie bardzo zdziwiłam że są aż takie pyszne!!

!misia#

!misia

2008-09-20 18:16:01

super.. a pyszne!!! pozdrawiam.będę zaglądać po inne przepisy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne