Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Żołądki drobiowe duszone

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 79975

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Żołądki drobiowe duszone

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Żołądki drobiowe duszone?

Żołądki drobiowe oczyścić, umyć, obgotować. Wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć do rondla, obrumienić na oleju, dodać szklankę wody, oczyszczone, umyte, pocięte w plastry warzywa. Przykryć i dusić do miękkości. Śmietanę połączyć z kilkoma łyżkami wody, rozmieszać z mąką, dodać do wywaru, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać koprem. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą.

Do przepisu na: Żołądki drobiowe duszone

!annagj2005@yahoo.ca#

!annagj2005@yahoo.ca

2014-07-27 05:53:02

dzieki za pszepis

!natalia060786#

!natalia060786

2012-11-14 14:08:54

ja wlasnie biore sie za ich gotowanie zobaczymy jak mi pujdzie

!gosia#

!gosia

2011-04-19 11:50:17

ja dzisiaj robię żołądki i już 2godz gotuję:).Przepis brzmi zachęcająco.

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-23 22:43:37

Dziwne rzeczy tutaj czytam. Robię żołądki drobiowe pod różnymi postaciami i z różnymi dodatkami, ale nigdy nie narzekałam że są twarde, czy że długo się gotują.
najpierw je podsmażam, a później duszę razem z cebulą czy pieczarkami..nie dłużej niż 45 minut. Pozdrawima

!marcella#

!marcella

2010-03-23 12:10:45

sà smaczne ale dlugo je trzeba gotowac juz sie gotujà od 9.00 i jeszcze sà twarde ale smaczne pozdrawiam

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-29 13:45:12

trzeba długo gotować ale lux smakują

tulipan#

tulipan

2010-01-29 09:15:12

Pyszne.

!alinka#

!alinka

2009-11-07 18:42:05

Ja najpierw obgotowuję żołądki a następnie kroję je w plasterki ,trochę zajmuje to czasu ale warto ,są mięciutkie póżniej ....

Albertos#

Albertos

2009-10-07 21:54:49

Ogólnie za żołądkami nie przepadam, ale ten przepis wygląda zachęcająco.

!mariant#

!mariant

2009-06-26 13:03:54

Miła Pani żeby to trwało szybciusio (Gotowanie ) wymyślono szybkowar i mamy żołądeczki ugotowane w ciągu 20 minut .

!madzikumen#

!madzikumen

2008-12-06 22:34:07

byłam załamana bo te żołądki gotowały sie tak okropnie długo a ja byłam taka głodna że zdążyłam zjeść już inne rzeczy. ale jak się zrobiły to sie bardzo zdziwiłam że są aż takie pyszne!!

!misia#

!misia

2008-09-20 18:16:01

super.. a pyszne!!! pozdrawiam.będę zaglądać po inne przepisy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne