Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Żołądki drobiowe duszone

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 75738

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Żołądki drobiowe duszone

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Żołądki drobiowe duszone?

Żołądki drobiowe oczyścić, umyć, obgotować. Wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć do rondla, obrumienić na oleju, dodać szklankę wody, oczyszczone, umyte, pocięte w plastry warzywa. Przykryć i dusić do miękkości. Śmietanę połączyć z kilkoma łyżkami wody, rozmieszać z mąką, dodać do wywaru, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać koprem. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą.

Do przepisu na: Żołądki drobiowe duszone

!annagj2005@yahoo.ca#

!annagj2005@yahoo.ca

2014-07-27 05:53:02

dzieki za pszepis

!natalia060786#

!natalia060786

2012-11-14 14:08:54

ja wlasnie biore sie za ich gotowanie zobaczymy jak mi pujdzie

!gosia#

!gosia

2011-04-19 11:50:17

ja dzisiaj robię żołądki i już 2godz gotuję:).Przepis brzmi zachęcająco.

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-23 22:43:37

Dziwne rzeczy tutaj czytam. Robię żołądki drobiowe pod różnymi postaciami i z różnymi dodatkami, ale nigdy nie narzekałam że są twarde, czy że długo się gotują.
najpierw je podsmażam, a później duszę razem z cebulą czy pieczarkami..nie dłużej niż 45 minut. Pozdrawima

!marcella#

!marcella

2010-03-23 12:10:45

sà smaczne ale dlugo je trzeba gotowac juz sie gotujà od 9.00 i jeszcze sà twarde ale smaczne pozdrawiam

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-29 13:45:12

trzeba długo gotować ale lux smakują

tulipan#

tulipan

2010-01-29 09:15:12

Pyszne.

!alinka#

!alinka

2009-11-07 18:42:05

Ja najpierw obgotowuję żołądki a następnie kroję je w plasterki ,trochę zajmuje to czasu ale warto ,są mięciutkie póżniej ....

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne