Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Żołądki drobiowe duszone

Dodany przez

kermit kermit

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania: 2008-06-08

Wyświetlenia: 64641

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Żołądki drobiowe duszone

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żołądki drobiowe oczyścić, umyć, obgotować. Wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć do rondla, obrumienić na oleju, dodać szklankę wody, oczyszczone, umyte, pocięte w plastry warzywa. Przykryć i dusić do miękkości. Śmietanę połączyć z kilkoma łyżkami wody, rozmieszać z mąką, dodać do wywaru, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać koprem. Podawać z ugotowaną na sypko kaszą.

Zobacz wszystkie (11)

Komentarze

Do przepisu na: Żołądki drobiowe duszone

!natalia060786#

!natalia060786

2012-11-14 14:08:54

ja wlasnie biore sie za ich gotowanie zobaczymy jak mi pujdzie

!gosia#

!gosia

2011-04-19 11:50:17

ja dzisiaj robię żołądki i już 2godz gotuję:).Przepis brzmi zachęcająco.

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-23 22:43:37

Dziwne rzeczy tutaj czytam. Robię żołądki drobiowe pod różnymi postaciami i z różnymi dodatkami, ale nigdy nie narzekałam że są twarde, czy że długo się gotują.
najpierw je podsmażam, a później duszę razem z cebulą czy pieczarkami..nie dłużej niż 45 minut. Pozdrawima

!marcella#

!marcella

2010-03-23 12:10:45

sà smaczne ale dlugo je trzeba gotowac juz sie gotujà od 9.00 i jeszcze sà twarde ale smaczne pozdrawiam

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-29 13:45:12

trzeba długo gotować ale lux smakują

tulipan#

tulipan

2010-01-29 09:15:12

Pyszne.

!alinka#

!alinka

2009-11-07 18:42:05

Ja najpierw obgotowuję żołądki a następnie kroję je w plasterki ,trochę zajmuje to czasu ale warto ,są mięciutkie póżniej ....

Albertos#

Albertos

2009-10-07 21:54:49

Ogólnie za żołądkami nie przepadam, ale ten przepis wygląda zachęcająco.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

2014-01-22 14:00:26 - Dodany przez !kara boch - Dodany do przepisu Ciasto na naleśniki

jest pyszne

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne