Przepis na Zimne nóżki w słoiku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1828
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zimne nóżki w słoiku

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zimne nóżki w słoiku?

Nogi oczyścić (kupiłam od gospodarza), umyć i przerąbać na mniejsze części. Wypłukać z odprysków kości. Zalać ok. 4 litrami wody i gotować. Dodać obraną i umytą marchew, por i natkę pietruszki. Posolić. Gotować do miękkości, aż mięso zacznie odchodzić o kości (ok. 1,5 godziny). Marchew wyjąć trochę wcześniej i pokroić w kostkę. Mięso wyjąć, oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Rosół przelać przez sito. Dodać do rosołu mięso, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Można dodać liść laurowy i pieprz w ziarenkach. Odstawić do przestygnięcia. Gdy trochę przestygnie przelać do słoików i zakręcić. Pasteryzować 30-40 minut. U mnie stały 3-4 tygodnie.

Podobne przepisy

Mięso do tortilli z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Kurczak w marchewce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Krokiety z gotowanego kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Mięso drobiowe do obiadu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne

Schab z jabłkiem i orzechami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Szynka z sosem czosnkowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Mięsne