Ziemniaki ugotować, na rozgrzaną patelnię wrzucić pestki dyni, mieszając uprażyć. Przesypać na talerzyk i ostudzić. Cebulę pociąć w piórka. Ugotowane ziemniaki odcedzić, wystudzić pokroić w plasterki. Bulion wymieszać z octem, dołożyć cebulę, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z olejem. Plasterki ziemniaków przełożyć do dużej miski, zalać przygotowaną marynatą, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Roszponkę umyć i osuszyć. Dodać do ziemniaków razem z plasterkami wędliny oraz pestkami dyni. Składniki przemieszać delikatnie. Sałatkę przełożyć do półmiska. Oprószyć solą oraz grubo zmielonym pieprzem. Sałatkę podawać.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki