Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ziemniaki panierowane

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6178

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ziemniaki panierowane to klasyka w nowej, pysznej formie. Chrupiącą i aromatyczna skórka, oraz miękki środek. Zarówno lubiane przez dzieci, jak i dorosłych.

Zdjęcia

<b><i>Ziemniaki panierowane</i></b> to klasyka w nowej, pysznej formie. Chrupiącą i aromatyczna skórka, oraz miękki środek. Zarówno lubiane przez dzieci, jak i dorosłych.

Składniki

Jak zrobić Ziemniaki panierowane?

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

Ziemniaki dokładnie wyszorować. Pokroić wzdłuż na ćwiartki, a każda ćwiartkę na połówkę. Przełożyć ziemniaki do miski, polać oliwa i wymieszać.

Połączyć mąkę z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Posypać po ziemniakach i pomieszać, aby mieszanka dokładnie oblepiła kawałki ziemniaków.

Ziemniaki wyłożyć na blachę piekarnika i piec 20-30 minut, az będą złote.
Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaki panierowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne