Przepis na Wieprzowe roladki

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1763
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wieprzowe roladki?

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 6 plastrów. Każdy z nich rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego, oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na jarzynówce. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, paprykę umyć i również pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wymieszać ze sobą ser, marchewkę, paprykę i natkę. Na każdy kotlet nakładać farsz, zawijać w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej roladki wieprzowe. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem przygotowanym z połowy kostki rosołowej i wody. Roladki piec przez 1 godzinę w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Mielona szynka z kiełbasą

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Biodrówka na cebuli

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-20

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Karczek z migdałami i ze śliwką

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Hamburger

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Makaron razowy z sosem mięsnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Filet z kurczaka z żurawiną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne