Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wędzony łosoś z patelni

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4430

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • wędzony łosoś (plastry) 250 gram
  • musztarda dijon 1 łyżeczka
  • rozgnieciony ząbek czisnku 1 szt.
  • posiekany koperek 2 łyżeczki
  • ocet z sherry 2 łyżeczki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 szczypta
  • oliwa 4 łyżki
  • różne rodzaje sałaty 120 gram
  • gałązki koperku 3 szt.
  • plasterki pomarańczy 5 szt.
  • plasterki cytryny 5 szt.

Jak zrobić Wędzony łosoś z patelni?

Złóż plastry łososia w harmonijkę, tworząc zgarbne porcje. Przygotuj sos winegret: w salaterce wymieszaj musztardę, czosnek, koper, ocet, sól, i pieprz. Stopniowo dolewaj oliwę, cały czas ucierając, aż powstanie sos. Rozgrzej na średnim ogniu patelnię żeberkową. Nałóż porcje ryby i smaż 2-3 minuty z każdej strony. W tym czasie polej sałatę sosem i rozłóż na 4 talerze. Na wierzchu liści umieść rybę. Polać resztą sosu, przybrać plasterkami cytryny i pomarańczy.
Komentarze

Do przepisu na: Wędzony łosoś z patelni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne