Przepis na Wątróbka w sosie własnym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1905
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wątróbka w sosie własnym?

Wątróbkę umyć, usunąć błony i pokroić na połówki. Kawałki wrzucić do garnka z wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Doprawić do smaku. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę i czosnek. Zeszkloną cebulę dodać do wątróbki. Całość dusić ok 30 min. Pod koniec duszenia zagęścić mąką i jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać z bułką, kaszą lub ziemniakami.

Podobne przepisy

Zraziki wieprzowe w sosie wegierskim

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Sos z oliwkami do makaronu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kurczak w krakersach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Boczek do jajek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne

Bigos przednówkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: Renia

Kategoria: Grzyby

Zrazy wołowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Mięsne