Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Watróbka w gniazdkach

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 886

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Watróbka w gniazdkach

Składniki

Jak zrobić Watróbka w gniazdkach?

Wątróbkę oczyścić z błonek, tłuszczu, wypłukać. Zalać mlekiem, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni olej, dodać pokrojoną cebulę, usmażyć. Cebulę wyłożyć. Na ten tłuszcz włożyć osuszoną wątróbkę. Usmażyć z obu stron. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotować al dente w wodzie posolonej do smaku z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Koperek posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć makaron gniazdka. Do każdego gniazdka włożyć wątróbkę smażoną, posypać koperkiem, oprószyć pieprzem. Posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku 15 minut w 200 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Watróbka w gniazdkach

kasiaw#

kasiaw

2012-08-26 16:03:18

Bardzo ładnie wygląda, dziś zrobiłam i naprawdę świetnie smakuje, będę z tego przepisu na pewno korzystać częściej.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne