Przepis na Wafle własnej roboty

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
200 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2422
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • wafle 1 op
  • mleko skondensowane 1 puszka
  • masło roślinne 250 dag

Jak zrobić Wafle własnej roboty?

Mleko skondensowane gotujemy w wodzie co najmniej trzy godziny. Wyjmujemy z wody, studzimy, otwieramy puszkę. Masło roślinne miksujemy, stopniowo dodajemy po łyżce ugotowane mleko, miksujemy. Wafle przekładamy powstałą masą. Zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do lodówki na 3 godzinki.

Podobne przepisy

Melba z brzoskwiniami

Ile porcji: 26

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Kolorowe pączki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ciasta

Drożdżak z cukinią

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Wigilijne kluski z makiem po poznańsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: merynia

Kategoria: Ciasta

Rolada czekoladowa z serkiem mascarpone i malinami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Pischinger

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-20

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta