Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Tuńczyk z sosem chrzanowo-limonkowym

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1217

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • bułka tarta 100 g
  • estragon świeży posiekany 10 g
  • jajko roztrzepane
  • czarny pieprz
  • filety z tuńczyka (około 115g każdy) 4 szt
  • sos chrzanowy 100 g
  • jogurt chudy naturalny 200 g
  • starta skórka z 1 limonki

Jak zrobić Tuńczyk z sosem chrzanowo-limonkowym?

Nagrzać piekarnik do 180st C. Wymieszać bułkę tartą z estragonem i wysypać na talerz.

Wylać roztrzepane jajko na talerz i doprawić pieprzem.
Obtoczyć każdy filet z obu stron w jajku, a następnie w bułce tartej. Ułożyć na natłuszczonej folii do pieczenia i piec około 20 minut.

W tym czasie wymieszać chrzan z jogurtem i skórkę z limonki. Podawać z filetami z tuńczyka.
Komentarze

Do przepisu na: Tuńczyk z sosem chrzanowo-limonkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne