Biszkopt:
białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać do jego rozpuszczenia. Następnie dodawać po jednym żółtku, ubijając. Na końcu dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia wymieszać delikatnie całość, przelać do tortownicy. Piec około 30 min. Ostudzony biszkopt przekroić na trzy części.
Masa śmietankowa:
zimną śmietanę ubić ze fiksem i cukrem pudrem.
Do nasączenia:
cytrynę wycisnąć do wody i dodać cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Spodni krążek nasączyć i posmarować dżemem i na dżem wyłożyć połowę śmietany, przykryć drugim nasączonym krążek. Na niego rozsmarować pozostałą śmietanę i przykryć trzeci nasączonym krążek.
Kremy do tortów rozrobić według przepisy na opakowaniu. Na wierzchu tortu narysować za pomocą wykałaczki kształt głowy hello kitty i za pomocą szprycy kremem śmietankowym udekorować. Boki udekorować kremem truskawkowym. Do osobnej miseczki odłożyć trochę kremu truskawkowego i dodać barwnika czerwonego.
Czerwonym kremem zrobić usta i kokardkę. Do 3 łyżeczek kremu śmietankowego dodać odrobinę barwniku czarnego i zrobić wąsy i oczy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta