Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Szynka do chleba

Dodany przez

danusia19671 danusia19671

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania: 2009-12-08

Wyświetlenia: 14547

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:



Zdjęcia

Szynka  do chleba

Szynka  do chleba

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Szynka do chleba?

Przygotowuję w garnku zalewę.
Dodaję, ziele angielskie, listek laurowy, ząbki czosnku, sól i sól peklowaną, wszystko dokładnie mieszam i wkładam do zalewy szynkę.

Szynkę trzymam ok.tygodnia w zalewie.
Wyjmujemy szynkę z zalewy, osączamy i przygotowujemy panierkę.

Mieszamy na talerzu, jałowiec, czosnek, sól i pieprz, paprykę czerwoną, majeranek i wegetę, wymieszać.
Szynkę nacieramy i przyprawiamy, nakładamy siatkę i wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na 3 godziny.
Szynkę wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika i pieczemy w 190 stopniach przez 1 godzinę.

Po godzinie pieczenia, rozcinamy rękaw żeby się szynka ładnie zrumieniła i pozostawiamy jeszcze na ok.20 minut.
Piekarnik ma być już wyłączony, gdy rozetniemy rękaw.

Do przepisu na: Szynka do chleba

danusia19671#

danusia19671

2010-09-19 10:09:28

Siatkę zawsze kupuję na targu

gosia66#

gosia66

2010-09-14 21:24:55

Zrobilam wedlug tego przepisu boczek. Pyszny, polecam.
Moze ktos mi powie gdzie mozna zdobyc siatke?

netha#

netha

2010-08-30 22:44:13

super przepis, szynka ma wspaniały smak, polecam

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-26 11:10:41

nie ma jak swojskie

tulipan#

tulipan

2010-01-26 09:28:20

Robiłam takie podobne przepis...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne