Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Szynka do chleba

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 14558

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:



Zdjęcia

Szynka  do chleba

Szynka  do chleba

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Szynka do chleba?

Przygotowuję w garnku zalewę.
Dodaję, ziele angielskie, listek laurowy, ząbki czosnku, sól i sól peklowaną, wszystko dokładnie mieszam i wkładam do zalewy szynkę.

Szynkę trzymam ok.tygodnia w zalewie.
Wyjmujemy szynkę z zalewy, osączamy i przygotowujemy panierkę.

Mieszamy na talerzu, jałowiec, czosnek, sól i pieprz, paprykę czerwoną, majeranek i wegetę, wymieszać.
Szynkę nacieramy i przyprawiamy, nakładamy siatkę i wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na 3 godziny.
Szynkę wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika i pieczemy w 190 stopniach przez 1 godzinę.

Po godzinie pieczenia, rozcinamy rękaw żeby się szynka ładnie zrumieniła i pozostawiamy jeszcze na ok.20 minut.
Piekarnik ma być już wyłączony, gdy rozetniemy rękaw.

Do przepisu na: Szynka do chleba

danusia19671#

danusia19671

2010-09-19 10:09:28

Siatkę zawsze kupuję na targu

gosia66#

gosia66

2010-09-14 21:24:55

Zrobilam wedlug tego przepisu boczek. Pyszny, polecam.
Moze ktos mi powie gdzie mozna zdobyc siatke?

netha#

netha

2010-08-30 22:44:13

super przepis, szynka ma wspaniały smak, polecam

gosiakaminska#

gosiakaminska

2010-01-26 11:10:41

nie ma jak swojskie

tulipan#

tulipan

2010-01-26 09:28:20

Robiłam takie podobne przepis...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne