Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Szybkie ciasto

Dodany przez

beatkaa153 beatkaa153

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania: 2011-09-14

Wyświetlenia: 1774

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Szybkie ciasto

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

ciasto

budyń

  • sok pomarańczowy 1/2 litra
  • budyń smietankowy 2 opakowania
  • cukier do smaku

dodatkowo

  • poncz 1/2 szklanki
  • dżem wg uznania
  • wiórki kokosowe 3-4 łyżki
  • galaretka agrestowa 1 opakowanie
  • polewa do dekoracji

Jak zrobić Szybkie ciasto?

Z jajek, mąki, cukru i proszku do pieczenia upiec biszkopt. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia. Odlać 1/2 szklanki soku i resztę zagotować. W odlanym soku rozprowadzić budyń z 3 łyżkami cukru i dodać do gotującego się soku. Przygotowany budyń zostawić do przestygnięcia. Upieczony i wystudzony biszkopt nasączyć ponczem. Następnie posmarować dżemem i wyłożyć ciepły budyń. Tężejącą galaretkę wymieszać z wiórkami i wyłożyć ją na zimny budyń. Całość można polać polewą czekoladową.
Komentarze

Do przepisu na: Szybkie ciasto

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne