Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Szybki placek z ananasem

Dodany przez

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1677

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Szybki placek z ananasem

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

dodatek

  • ananas 1 puszka

Jak zrobić Szybki placek z ananasem?

Mleko, cukier i margarynę podgrzewaj w garnku aż powstanie jednolita masa. Zostaw do ostudzenia. Gdy będzie zimne dodaj resztę składników na końcu dodając po jednym jajku. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą, wyłóż ciasto. Ananasa odsącz z zalewy i pokrój każdy krążek na 4-5 części. Powciskaj ananasa w ciasto i wstaw do piekarnika. Piecz 30-40 minut w temp 180*c.
Komentarze

Do przepisu na: Szybki placek z ananasem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

2014-10-09 17:35:23 - Dodany przez !evvka - Dodany do przepisu Kutia wigilijna

i pszenica do kutii gotowana tylko 20 minut???

2014-10-09 17:35:11 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z makaronem

5 szklanek maku? jakiś chochlik sie wkradł ;)

2014-10-09 17:34:07 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z ryżem

też nie lubię kutii z pszenicy, ale nie dawałabym miodu, masy makowe ze sklepu są baaardzo słodkie

2014-10-09 17:24:21 - Dodany przez !ona - Dodany do przepisu Faszerowane bakłażany

zamiast bułki tartej dodałabym parmezan albo grana padano, myśle ze z feta też byłoby super :)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne