Szpinak przebieramy, opłukujemy a następnie gotujemy ok. 10 min w osolonym wrzątku, odcedzamy i odciskamy. Mąkę zasmażamy z łyżką masła, rozprowadzamy bulionem. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą i podsmażamy aż zgęstnieje. Chleb obieramy ze skórki, smażymy na dwóch łyżkach oliwy a następnie kroimy w kostkę. Szpinak mieszamy z bułką tartą, surowymi jajkami i grzankami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Z dokładnie wyrobionej masy formujemy kotlety. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim kotlety po ok. 5 min z obu stron. Podajemy udekorowane kawałkami jajek.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie