Przepis na Szparagi w potrawce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
872
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Akcesoria

  • patelnia
  • garnek

Jak zrobić Szparagi w potrawce?

Cebulę posiekać. Szynkę oprószyć solą i pieprzem i smażyć porcjami na rozgrzanym olej. Wyjąć z patelni, a na tym samym tłuszcz poddusić cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Oprószyć mąką i zrobić zasmażkę. Dodać wędlinę i podlać bulionem i śmietanką. Dusić pod przykryciem 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. W tym czasie pędy szparagów gotować w osolonym wrzątku przez 10 minut. Pomidora pokroić w kosteczkę. Szparagi osaczyć i przełożyć na półmisek. Polać potrawką i posypać pomidorami. Podawać z makaronem.

Podobne przepisy

Fasola „jaś „z warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Warzywa

Pieczone ziemniaki z sosem jogurtowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Piramidka z cukinii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-26

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Sałatka żydowska

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Sałatki

Placki kalarepowo-marchewkowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Warzywa

Bigos z pieczarkami

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby