Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szaszłyki z ananasem

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1833

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Szaszłyki z ananasem

Składniki

  • filet z kurczaka 500 gram
  • ananas 1/2 szt
  • oliwa 4 łyżki
  • miód 1 łyżka
  • pieprz cayenne do smaku
  • sól do smaku

Jak zrobić Szaszłyki z ananasem?

Filety pokroić na paski i przełożyć do miseczki. Ananasa obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Polać oliwą, miodem i doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Składniki dokładnie wymieszać i nadziewać na wykałaczki na kształt żmijki przeplatając z ananasem. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i upiec pod grillem.
Komentarze

Do przepisu na: Szaszłyki z ananasem

Asus#

Asus

2012-03-31 21:17:49

Pani to ma naprawdę super przepisy i ciekawe.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne