Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Świeżynka

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6798

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Świeżynka

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • mięso wieprzowe świeże 1 kg
  • cebula 0,5 kg
  • olej do smażenia
  • ziele angielskie 4-5 ziaren
  • liść laurowy 1 szt
  • sól i pieprz do smaku

Jak zrobić Świeżynka?

Mięso opłukać osuszyć pokroić w kostkę (można dodać wątróbki wieprzowej). Obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, przełożyć do garnka .Cebule obrać posiekać zeszklić na pozostałym na patelni tłuszczu dodać do mięsa. Podlać trochę wodą i oprószyć solą i pieprzem doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień dodać listek i ziele dusić pod przykryciem ok.30 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Do przepisu na: Świeżynka

!bartez#

!bartez

2012-03-31 17:07:37

Czas przygotowania 5 min, a czas duszenia 30 min? Przesadziłaś troszkę z tym czasem. pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne