Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Świeżynka

Dodany przez

teressa444 teressa444

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania: 2009-10-03

Wyświetlenia: 6745

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Świeżynka

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • mięso wieprzowe świeże 1 kg
  • cebula 0,5 kg
  • olej do smażenia
  • ziele angielskie 4-5 ziaren
  • liść laurowy 1 szt
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Mięso opłukać osuszyć pokroić w kostkę (można dodać wątróbki wieprzowej). Obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, przełożyć do garnka .Cebule obrać posiekać zeszklić na pozostałym na patelni tłuszczu dodać do mięsa. Podlać trochę wodą i oprószyć solą i pieprzem doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień dodać listek i ziele dusić pod przykryciem ok.30 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Świeżynka

!bartez#

!bartez

2012-03-31 17:07:37

Czas przygotowania 5 min, a czas duszenia 30 min? Przesadziłaś troszkę z tym czasem. pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-05-05 11:11:54 - Dodany przez !gosc - Dodany do przepisu Śledzie surowe w zalewie

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne