Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Świeżynka

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6848

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Świeżynka

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • mięso wieprzowe świeże 1 kg
  • cebula 0,5 kg
  • olej do smażenia
  • ziele angielskie 4-5 ziaren
  • liść laurowy 1 szt
  • sól i pieprz do smaku

Jak zrobić Świeżynka?

Mięso opłukać osuszyć pokroić w kostkę (można dodać wątróbki wieprzowej). Obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, przełożyć do garnka .Cebule obrać posiekać zeszklić na pozostałym na patelni tłuszczu dodać do mięsa. Podlać trochę wodą i oprószyć solą i pieprzem doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień dodać listek i ziele dusić pod przykryciem ok.30 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Do przepisu na: Świeżynka

!bartez#

!bartez

2012-03-31 17:07:37

Czas przygotowania 5 min, a czas duszenia 30 min? Przesadziłaś troszkę z tym czasem. pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

2014-10-09 17:35:23 - Dodany przez !evvka - Dodany do przepisu Kutia wigilijna

i pszenica do kutii gotowana tylko 20 minut???

2014-10-09 17:35:11 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z makaronem

5 szklanek maku? jakiś chochlik sie wkradł ;)

2014-10-09 17:34:07 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z ryżem

też nie lubię kutii z pszenicy, ale nie dawałabym miodu, masy makowe ze sklepu są baaardzo słodkie

2014-10-09 17:24:21 - Dodany przez !ona - Dodany do przepisu Faszerowane bakłażany

zamiast bułki tartej dodałabym parmezan albo grana padano, myśle ze z feta też byłoby super :)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne