Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Surówka z czerwonej kapusty do obiadu

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6274

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Surówka z czerwonej kapusty do obiadu

Składniki

  • czerwona kapusta 1/2 główki
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • marchew 1 szt (mała)
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z cytryny 2 łyżki

sos

  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • majonez 1 łyżeczka (płaska)
  • sos chiński słodki 1 łyżeczka

Jak zrobić Surówka z czerwonej kapusty do obiadu?

Kapustę czerwoną i obrana marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach lub w robocie kuchennym. Paprykę czerwoną świeżą lub konserwową kroimy na krateczkę i dodajemy do kapusty. Przygotowujemy sos: sos chiński, oliwa z oliwę, majonez; mieszamy wszystko razem i dodajemy go z surówka z kapusty. Skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypujemy natką z pietruszki. Podajemy do obiadu.
Komentarze

Do przepisu na: Surówka z czerwonej kapusty do obiadu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne