Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Surówka z buraków

Dodany przez

Teresa Teresa

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania: 2008-05-11

Wyświetlenia: 13010

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Surówka z buraków?

Buraki obrać, umyć. Utrzeć na drobnej, ziemniaczanej tarce. Na surówkę nadają się buraki przechowywane nie dłużej jak do końca lutego. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na grubej tarce. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Przygotowane składniki wymieszać z olejem i śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać surówkę ułożoną na salaterce na listkach zielonej sałaty.

Do przepisu na: Surówka z buraków

netha#

netha

2009-09-29 11:48:25

Chyba wkradł się błąd i autorce chodziło o jabłko a nie o jajko :)

!ada#

!ada

2009-02-05 16:39:58

a co z jajkiem?

!Ada#

!Ada

2009-02-05 16:37:43

a co z jajkiem?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne