Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Spagetti marinara

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 11385

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Pyszne spagetti z okoniem w roli głównej. Ryba jest delikatna w smaku, zawiera dużo witaminy D i jest smaczna.

Jeśli nie mamy okonia można zastąpić go morszczukiem lub dorszem.

Spagetti marinara to łatwy przepis Roberta Makłowicza, znanego krytyka kulinarnego. Polecam!

Zdjęcia

Pyszne spagetti z okoniem w roli głównej. Ryba jest delikatna w smaku, zawiera dużo witaminy D i jest smaczna.<br/><br/>Jeśli nie mamy okonia można zastąpić go morszczukiem lub dorszem. <br/><br/><b>Spagetti marinara</b> to łatwy przepis <b>Roberta Makłowicza</b>, znanego krytyka kulinarnego. Polecam!

Składniki

Jak zrobić Spagetti marinara?

Rybę pokroić na kawałki. Czosnek przecisnąć czosnkownicą, a cebule pokroić w droną kostkę.

Na rozgrzaną oliwę wzucić czosnek i cebulę. Jak cebula sie zeszkli dodać pomidory i połowę posiekanej pietruszki. Po kilku minutach wlać wino, wymieszać sos i dodać kawałki okonia. Posolić i na wolnym ogniu dusić około kwadransa.

W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować spagetti, oczywiście al dente, czyli na pół twardo. Odcedzic makaron, wymieszać z sosem i podawać posypane pozostałą natką pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Spagetti marinara

!Ottawa#

!Ottawa

2014-10-09 17:19:36

nie robiłam pasty z rybą, zawsze z krewetkami
i prawidłowa wersja to Spaghetti marinara, z h!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne