Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sos serowo-jogurtowy z miętą

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1884

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • jogurt naturalny 400 gram
  • serek homogenizowany naturalny 1 opakowanie
  • mięta suszona 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Sos serowo-jogurtowy z miętą?

Wymieszać serek homogenizowany z jogurtem. Czos­nek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do sosu. Połą­czyć z suszoną miętą, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić sos co najmniej na godzinę, by składniki le­piej się połączyły. Podawać dobrze schłodzony. Najlepiej smakuje z kawałkami cienkich placków pszen­nych.
Komentarze

Do przepisu na: Sos serowo-jogurtowy z miętą

!Monia#

!Monia

2009-06-13 07:58:04

Bardzo mi smakuje, ale jeszcze zawsze dosypie oregano, troche lepsze

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne