Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Sos pomidorowy z koncentratu

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 27402

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Sos pomidorowy z koncentratu to prosty i bardzo łatwy w przygotowaniu składnik potraw. Doskonale nadaje się do makaronu, ryżu, kasz oraz do mięs, jako np. składnik gulaszu.

Sos pomidorowy z koncentratu można użyć do pizzy, gołąbków, spaghetii i wielu innych.

W przepisie jest śmietana i masło, to one sprawiają, że sos jest pyszny, niemal aksamitny w smaku. Bardzo polecam!

Zdjęcia

Sos pomidorowy z koncentratu

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Sos pomidorowy z koncentratu?

Zagotować 1,5 szklanki wody.
Na wrzątek wrzucić koncentrat, zmniejszyć ogień i mieszać od czasu do czasu.

W międzyczasie w pozostałej wodzie rozmieszać mąkę. Wlać do sosu i zagotować.

Na koniec dodać masło, oraz śmietanę.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Do przepisu na: Sos pomidorowy z koncentratu

!gagatek#

!gagatek

2014-09-25 09:47:36

sos pomidorowy na koncentracie jest pewnie dobry i to jedyna opcja zimą, ale ze świeżych, pachnących pomidorów to poezja

Agatta#

Agatta

2014-09-24 16:41:04

eureka wtedy otrzymasz dość gęsty sos pomidorowy z koncentratu, który być może sprawdzi się na spod do pizzy, ale do gołąbków, czy zapiekanki makaronowej powinien być rzadszy, a i z samego koncentratu to chyba wyjdzie bardzo kwaśny?

!eureka#

!eureka

2014-09-23 16:37:59

przepis na najprostszy sos pomidorowy z koncentratu to wymieszać koncentrat z przyprawami wg gustu

Agatta#

Agatta

2014-09-19 16:23:27

KasiaP tak, sos pomidorowy z koncentratu Krakus uda się i z koncentratu innych firm rówież Dawtona, Łowicz, Nektavit, Włocławek, Pudliszki, Tomatera czy Barilla.

Prywatnie najczęściej wybieram Włocławek, ale tak szczerze czy to będzie najtańszy Dawtona, czy jeden z droższych Barilla to bez różnicy, ważne co się z sosem będzie jadło ;)

!tadeusz#

!tadeusz

2014-09-18 10:51:07

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze :)

monika4#

monika4

2014-09-14 10:44:44

to jest najlepszy sos pomidorowy do gołąbków z koncentratu i śmietany, w domu robimy z poczwórnej porcji, bo wszyscy się nim zajadamy :)

!KasiaP#

!KasiaP

2014-09-10 10:41:57

czy uda się sos pomidorowy z koncentratu krakus?

!dun3#

!dun3

2013-06-29 16:13:22

bardzo dobry sos!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne