Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Sos pomidorowy z koncentratu

Dodany przez

Agatta Agatta

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 5 min.

Data dodania: 2010-03-26

Wyświetlenia: 26532

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Sos pomidorowy z koncentratu to prosty i bardzo łatwy w przygotowaniu składnik potraw. Doskonale nadaje się do makaronu, ryżu, kasz oraz do mięs, jako np. składnik gulaszu.

Sos pomidorowy z koncentratu można użyć do pizzy, gołąbków, spaghetii i wielu innych.

W przepisie jest śmietana i masło, to one sprawiają, że sos jest pyszny, niemal aksamitny w smaku. Bardzo polecam!

Zdjęcia

Sos pomidorowy z koncentratu

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Sos pomidorowy z koncentratu?

Zagotować 1,5 szklanki wody.
Na wrzątek wrzucić koncentrat, zmniejszyć ogień i mieszać od czasu do czasu.

W międzyczasie w pozostałej wodzie rozmieszać mąkę. Wlać do sosu i zagotować.

Na koniec dodać masło, oraz śmietanę.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Do przepisu na: Sos pomidorowy z koncentratu

!tadeusz#

!tadeusz

2014-09-18 10:51:07

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

monika4#

monika4

2014-09-18 10:44:44

to jest najlepszy sos pomidorowy do gołąbków z koncentratu i śmietany, w domu robimy z poczwórnej porcji, bo wszyscy się nim zajadamy :)

!KasiaP#

!KasiaP

2014-09-18 10:41:57

czy uda się sos pomidorowy z koncentratu krakus?

!dun3#

!dun3

2013-06-29 16:13:22

bardzo dobry sos!

!ola#

!ola

2013-03-29 17:40:55

Właśnie zrobiłam i jest bardzo pyszny :)) . Polecam dodać odrobine czosnku granulowanego . Pyycha :)) !

!MarCiaa#

!MarCiaa

2012-06-10 11:15:26

Hej. mam 14lat i robilam dzis ten sos. wyszedl świetnie naprawde jest pyszny i wcale nie jest kwaśny . ten sos jest prosty nawet dla dziewczyn w moim wieku. gratuluję i ten sos zostanie w mojej glowie. pozdro.

!Kamel#

!Kamel

2011-10-03 13:57:51

o co wam barany chodzi? Sosów się z koncentratów nie robi? Kto powiedział, że w koncentracie pomidorowym mają być jakieś konserwanty?
Najwyraźniej u was nie ma dobrych koncentratów jak wszystko z chemią macie.
Za kwaśny to Ci wyjdzie jak gotować nie umiesz, a w szczególności chyba najłatwiejszy sos na świecie jakim jest sos pomidorowy.
Pozdro.

Albertos#

Albertos

2010-03-30 21:20:53

Do sosu można dodać odrobinę majeranku i posiekaną natkę pietruszki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne