Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sos pomidorowy z koncentratu

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 29015

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Sos pomidorowy z koncentratu to prosty i bardzo łatwy w przygotowaniu składnik potraw. Doskonale nadaje się do makaronu, ryżu, kasz oraz do mięs, jako np. składnik gulaszu.

Sos pomidorowy z koncentratu można użyć do pizzy, gołąbków, spaghetii i wielu innych.

W przepisie jest śmietana i masło, to one sprawiają, że sos jest pyszny, niemal aksamitny w smaku. Bardzo polecam!

Zdjęcia

<b><i>Sos pomidorowy z koncentratu</i></b> to prosty i bardzo łatwy w przygotowaniu składnik potraw. Doskonale nadaje się do makaronu, ryżu, kasz oraz do mięs, jako np. składnik <b>gulaszu</b>.<br/><br/><b>Sos pomidorowy</b> z koncentratu można użyć do <b>pizzy</b>, <b>gołąbków</b>, <b>spaghetii</b> i wielu innych.<br/><br/>W przepisie jest śmietana i masło, to one sprawiają, że sos jest <b>pyszny</b>, niemal <b>aksamitny</b> w smaku. Bardzo polecam!

Składniki

Jak zrobić Sos pomidorowy z koncentratu?

Zagotować 1,5 szklanki wody.
Na wrzątek wrzucić koncentrat, zmniejszyć ogień i mieszać od czasu do czasu.

W międzyczasie w pozostałej wodzie rozmieszać mąkę. Wlać do sosu i zagotować.

Na koniec dodać masło, oraz śmietanę.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze

Do przepisu na: Sos pomidorowy z koncentratu

!nana#

!nana

2014-10-09 15:22:56

a dla mnie sos pomidorowy z koncentratu do pizzy jest najlepszy, jak napisała eureka, tylko koncentrat, woda i przyprawy

!joanna#

!joanna

2014-10-03 10:57:46

a ja najbardziej lubie koncentrat pomidorowy Gomar Pinczow, bo jest tani i dobry w smaku, ponadto wspieram to co lokalne :)

pozdrawiam łasuchów

!gagatek#

!gagatek

2014-09-25 09:47:36

sos pomidorowy na koncentracie jest pewnie dobry i to jedyna opcja zimą, ale ze świeżych, pachnących pomidorów to poezja

Agatta#

Agatta

2014-09-24 16:41:04

eureka wtedy otrzymasz dość gęsty sos pomidorowy z koncentratu, który być może sprawdzi się na spod do pizzy, ale do gołąbków, czy zapiekanki makaronowej powinien być rzadszy, a i z samego koncentratu to chyba wyjdzie bardzo kwaśny?

!eureka#

!eureka

2014-09-23 16:37:59

przepis na najprostszy sos pomidorowy z koncentratu to wymieszać koncentrat z przyprawami wg gustu

Agatta#

Agatta

2014-09-19 16:23:27

KasiaP tak, sos pomidorowy z koncentratu Krakus uda się i z koncentratu innych firm rówież Dawtona, Łowicz, Nektavit, Włocławek, Pudliszki, Tomatera czy Barilla.

Prywatnie najczęściej wybieram Włocławek, ale tak szczerze czy to będzie najtańszy Dawtona, czy jeden z droższych Barilla to bez różnicy, ważne co się z sosem będzie jadło ;)

!tadeusz#

!tadeusz

2014-09-18 10:51:07

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze :)

monika4#

monika4

2014-09-14 10:44:44

to jest najlepszy sos pomidorowy do gołąbków z koncentratu i śmietany, w domu robimy z poczwórnej porcji, bo wszyscy się nim zajadamy :)

!KasiaP#

!KasiaP

2014-09-10 10:41:57

czy uda się sos pomidorowy z koncentratu krakus?

!dun3#

!dun3

2013-06-29 16:13:22

bardzo dobry sos pomidorowy z koncentratu do gołąbków i kotletów mielonych!

!ola#

!ola

2013-03-29 17:40:55

Właśnie zrobiłam i jest bardzo pyszny :)) . Polecam dodać odrobine czosnku granulowanego . Pyycha :)) !

!MarCiaa#

!MarCiaa

2012-06-10 11:15:26

Hej. mam 14lat i robilam dzis ten sos. wyszedl świetnie naprawde jest pyszny i wcale nie jest kwaśny . ten sos jest prosty nawet dla dziewczyn w moim wieku. gratuluję i ten sos zostanie w mojej glowie. pozdro.

!Kamel#

!Kamel

2011-10-03 13:57:51

o co wam barany chodzi? Sosów się z koncentratów nie robi? Kto powiedział, że w koncentracie pomidorowym mają być jakieś konserwanty?
Najwyraźniej u was nie ma dobrych koncentratów jak wszystko z chemią macie.
Za kwaśny to Ci wyjdzie jak gotować nie umiesz, a w szczególności chyba najłatwiejszy sos na świecie jakim jest sos pomidorowy.
Pozdro.

Albertos#

Albertos

2010-03-30 21:20:53

Do sosu można dodać odrobinę majeranku i posiekaną natkę pietruszki.

Albertos#

Albertos

2010-03-28 17:57:54

Ter-eso i Wy " goście" muszę Was rozczarować. Przepis został zapożyczony z książki kucharskiej pana Jacórzyńskiego-doktora w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie i zmodyfikowany przeze mnie w kwestii dodania masła. Tak więc zastanawiam się skąd te komentarze, są co najmniej przesadzone. Sos nie jest ani kwaśny, ani nie dobry. A koncentraty pomidorowe nie muszą wcale zawierać konserwantów, jak napisałaś Ter-eso.

!aniagula#

!aniagula

2010-03-28 17:50:24

Dzisiaj ten sos robiłam, weszłam, żeby napisać komentarz i jestem w szoku. Chyba koleżanka z serwisu robi wszystko, żeby panu złe komentarze wystawiać podając się za kogoś innego. Sos wypróbowany, smakuje super.

Albertos#

Albertos

2010-03-28 17:26:29

Nie widzę w tym przepisie niczego dziwnego. Sos bardzo szybko w przygotowaniu.

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-26 23:00:24

A nie za kwaśny będzie ten sos??
Najsmaczniejsze sosy są ze świeżych pomidorów, lub przetworzonych domowym sposobem, anie z konserwantami.

!kucharka#

!kucharka

2010-03-26 22:26:06

Sos pomidorowy z koncentratu pomidorowego najwyższej trudności ,za to szóstka murowana.

!gość#

!gość

2010-03-26 22:21:31

hit dnia : przepis na sos pomidorowy z koncentratu hihihi Ty Albertos masz wszystkich za ułomków?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne