Przepis na Sos musztardowy na gorąco

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1905
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

  • musztarda łagodna 5 łyżek
  • biała cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 2 łyżki
  • chleb tostowy 2 kromki
  • wywar warzywny 2 szklanki
  • masło 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Jak zrobić Sos musztardowy na gorąco?

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy musztardę. Następnie wlewamy wywar, wrzucamy pokruszony chleb tostowy i gotujemy pod przykryciem 10 min na małym ogniu. Do sosu dodajemy masło, wszystko miksujemy i doprawiamy do smaku.

Podobne przepisy

Francuski dressing

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-09

Dodany przez: halina

Kategoria: Sosy

Marynata czosnkowa z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Sosy

Sos pieczarkowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-22

Dodany przez: zeza

Kategoria: Sosy

Sos pieczarkowy z parówkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Sosy

Sos a’la tatarski

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-02

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Zupa serowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-30

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Sosy