Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sos brzoskwiniowy

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3368

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Bardzo smaczny na zimno do pasztetu na święta:)

Zdjęcia

Składniki

  • brzoskwinie z puszki 6 szt
  • dżem brzoskwiniowy 4 łyżki
  • musztarda dijon 2 łyżeczki
  • starty imbir 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Sos brzoskwiniowy?

Brzoskwinie pokroić w drobniutką kosteczkę, włożyć do rondla i dodać resztę składników. Wszystko razem zagotować, ostudzić i podawać.
Komentarze

Do przepisu na: Sos brzoskwiniowy

!Aneta#

!Aneta

2011-11-22 17:06:46

Jak to do czego, do miesa:)

!monia#

!monia

2009-04-08 05:18:14

ale do czego go podawać?

!Asia#

!Asia

2009-04-02 08:10:05

Bardzo smaczny, polecam dodac, jeszcze drobno posiekana bazylie, jest super..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne