Receptura została opublikowana w dniu: 28.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2102 odwiedzających!
Smacznego!
Szponder wołowy pokroić na 4 kotlety, umyć, osuszyć. Połączyć oliwę z octem winnym, dodać przyprawy. Przełożyć mięso do gotowej marynaty i dobrze wymieszać. Odstawić je na 30 minut do lodówki. Steki wyjąć z marynaty i od razu przełożyć na patelnię. Piec 20 minut z każdej strony. Pod koniec pieczenia posmarować kotlety miodem. Papryki oczyszczone z pestek pokroić w paski. Marchewkę i pieczarki pokroić na plasterki. Poddusić chwilę na łyżce masła, oprószyć ziołami, solą i pieprzem. Ułożyć na talerzu obok mięsa.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Mięsne