Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Śmietanowiec na biszkopcie

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1982

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Śmietanowiec na biszkopcie

Śmietanowiec na biszkopcie

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • galaretka cytrynowa 1 op
  • galaretka agrestowa 1 op
  • galaretka z owoców leśnych 1 op
  • śmietana 18 % 450 dag
  • gotowy blat biszkoptowy 1 op

Jak zrobić Śmietanowiec na biszkopcie?

Galaretkę agrestową i z owoców leśnych osobno rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, dokładnie wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do lodówki by mocno zastygły, wtedy dopiero pokroić w kwadraty. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubić i dodawać stopniowo galaretkę, cały czas mieszając, schłodzić. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, położyć gotowy blat biszkoptowy i wlać schłodzoną masę śmietanową wymieszaną z pokrojonymi galaretkami, ponownie schładzamy.
Komentarze

Do przepisu na: Śmietanowiec na biszkopcie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne