Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Smażony szczupak

Dodany przez

Albertos Albertos

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2009-09-27

Wyświetlenia: 8587

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Smażony szczupak
Smażony szczupak

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Smażony szczupak?

Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w kawałki około 3- 4 centymetrowe, głowę odłożyć, ponieważ nie ma w niej mięsa, więc nie nadaje się do spożycia. Kawałki szczupaka opłukać w sitku pod bieżącą wodą, następnie posolić i skropić sokiem z cytryny. Jajka, pieprz, zioła prowansalskie i suszony koperek ubijamy w miseczce. Bułkę tartą mieszamy z mąką na talerzu. Kawałki szczupaka po odsączeniu z wody moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej pomieszanej z mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim szczupaka z każdej strony na brązowy kolor. Podajemy od razu po usmażeniu.
Komentarze

Do przepisu na: Smażony szczupak

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-15 16:40:10 - Dodany przez !Zuza - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

to najlepsza fasolka po bretońsku jaką robiłam i jadłam! dzięki!

2014-09-10 10:21:16 - Dodany przez !ilona - Dodany do przepisu Pieczarki w zalewie

super przepis i bardzo smaczny ;-0

2014-09-09 20:56:51 - Dodany przez !Gosia - Dodany do przepisu Ciasto kisielowe o smaku cytryny

A ile utrzeć margaryny?

2014-07-27 05:53:02 - Dodany przez !annagj2005@yahoo.ca - Dodany do przepisu Żołądki drobiowe duszone

dzieki za pszepis

2014-07-02 10:42:17 - Dodany przez !mafiozo - Dodany do przepisu Ciasto kokosowe

czy moga byc 4 jaja ?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne