Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Smażone papryczki Padron

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 6min.
Czas przygotowania: 1 min.
Czas smażenia: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5562

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Smażone papryczki Padron to popularna w Hiszpanii przystawka.

Papryczki nie są słodkie, ale też nie są ostre jak chili, na półwyspie Iberyjskim nazywane są pimientos de padron.

Papryczki popularne są także na Wyspach Kanaryjskich, gdzie pierwszy raz je spróbowałam i bardzo polecam, bo danie jest przepyszne!

Zdjęcia

<b>Smażone papryczki Padron</b> to popularna w Hiszpanii przystawka. <br/><br/>Papryczki nie są słodkie, ale też nie są ostre jak chili, na półwyspie Iberyjskim nazywane są <b>pimientos de padron</b>. <br/><br/>Papryczki popularne są także na Wyspach Kanaryjskich, gdzie pierwszy raz je spróbowałam i bardzo polecam, bo danie jest przepyszne!

Składniki

Jak zrobić Smażone papryczki Padron?

Papryczki padron umyć i wysuszyć ręcznikiem. Na patelni rozgrzać olej, wrzucać na gorący olej papryczki i smazyc często obracając. Usmażone papryczki odsączać na ręczniku papierowym. Podawać posypane świeżo mieloną gruboziarnistą solą.
Komentarze

Do przepisu na: Smażone papryczki Padron

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne