Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Śledzie surowe w zalewie

Dodany przez

zybi_01 zybi_01

Ile porcji: 24

Data dodania: 2008-05-03

Wyświetlenia: 20912

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Śledzie surowe w zalewie

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

zalewa

Sposób przyrządzenia

Zagotować wodę z przyprawami, a następnie wlać 1,5 szklanki octu i znowu zagotować. Ostudzić i do zimnej zalewy włożyć śledzie umyte i oprawione. Po 48 godzinach śledzie wyjąć, odfiletować, ułożyć w słoju i zalać oliwą.

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Śledzie surowe w zalewie

!gosc#

!gosc

2014-05-05 11:11:54

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

!Aga 23.#

!Aga 23.

2011-12-21 19:08:57

To jest to;sa pychotka :)

eva45#

eva45

2010-01-20 17:29:24

super śledziki

Albertos#

Albertos

2009-09-22 18:53:09

Takie, jakie robi moja mama. Ogromny plus za ten przepis.

!Maja#

!Maja

2009-03-16 20:52:53

dzięki za przepis na idealną zalewę, wreszcie znalazłam to co szukałam!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-05-05 11:11:54 - Dodany przez !gosc - Dodany do przepisu Śledzie surowe w zalewie

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne