Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Śledzie marynowane w śmietanie

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6503

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Śledzie marynowane w śmietanie?

Śledzie marynowane opłukać z zalewy octowej. Cztery płaty zwinąć dekoracyjnie, pozostałe przeciąć na mniejsze kawałki. Ziemniaki ugotować w łupinkach, ostudzić, obrać pociąć w grubą kostkę. Jajka ugotować, obrać i przeciąć w ćwiartki. Cebulę pociąć w piórka, korniszony w ćwiartki, paprykę na pół. Obok wyłożonych śledzi układać kolejno paprykę, ogórki, ziemniaki, jajka, cebulę, a na wierzch oliwki. Przybrać śmietaną i natką pietruszki.

Do przepisu na: Śledzie marynowane w śmietanie

!Fela#

!Fela

2009-06-13 07:45:29

Ha smakuje bardzo, ale mozna dodac jeszcze kolendry i koperku, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

2014-10-09 17:35:23 - Dodany przez !evvka - Dodany do przepisu Kutia wigilijna

i pszenica do kutii gotowana tylko 20 minut???

2014-10-09 17:35:11 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z makaronem

5 szklanek maku? jakiś chochlik sie wkradł ;)

2014-10-09 17:34:07 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z ryżem

też nie lubię kutii z pszenicy, ale nie dawałabym miodu, masy makowe ze sklepu są baaardzo słodkie

2014-10-09 17:24:21 - Dodany przez !ona - Dodany do przepisu Faszerowane bakłażany

zamiast bułki tartej dodałabym parmezan albo grana padano, myśle ze z feta też byłoby super :)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne