Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Śledzie marynowane w śmietanie

Dodany przez

wiechu wiechu

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2008-06-12

Wyświetlenia: 6480

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Śledzie marynowane w śmietanie?

Śledzie marynowane opłukać z zalewy octowej. Cztery płaty zwinąć dekoracyjnie, pozostałe przeciąć na mniejsze kawałki. Ziemniaki ugotować w łupinkach, ostudzić, obrać pociąć w grubą kostkę. Jajka ugotować, obrać i przeciąć w ćwiartki. Cebulę pociąć w piórka, korniszony w ćwiartki, paprykę na pół. Obok wyłożonych śledzi układać kolejno paprykę, ogórki, ziemniaki, jajka, cebulę, a na wierzch oliwki. Przybrać śmietaną i natką pietruszki.

Do przepisu na: Śledzie marynowane w śmietanie

!Fela#

!Fela

2009-06-13 07:45:29

Ha smakuje bardzo, ale mozna dodac jeszcze kolendry i koperku, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne