Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sernik z rodzynkami z pierzynką

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 9819

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Sernik z rodzynkami z pierzynką

Sernik z rodzynkami z pierzynką

Składniki

ciasto

masa serowa

piana

  • białka jaj 5 sztuk
  • cukier puder 8 łyżek

Jak zrobić Sernik z rodzynkami z pierzynką?

Mąkę przesiać przez sito, dodać cukier, żółtko, margarynę, proszek do pieczenia olej i śmietanę. Ciasto zagnieść. Rozwałkować i wyłożyć na formę wyłożoną pergaminem. Ser utrzeć z cukrem waniliowym, cukrem i żółtkami. Dodać 2 budynie w proszku i lekko ciepłe mleka. Dokładnie wymieszać, na koniec dodać rodzynki odtoczone w mące. Masę wyłożyć na ciasto. Piec ok. 25 minut w temp. 170 stopni. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Wyłożyć na ciasto lekko podpieczone. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Sernik z rodzynkami z pierzynką

!Werka#

!Werka

2010-04-30 14:29:05

Analfabetyzm,dysleksja i dysgrafia. Czytając komentarze ciarki przechodzą po ciele! Do szkoły z dzidziusiem!

lewewelina23#

lewewelina23

2010-04-17 22:14:21

emilia9n źle mnie zrozumiałaś przepis jest świetny, też przekręcam sernik w czasie pieczenia chodziło mi o to że jeśli ktoś nie ma pojęcia o pieczeniu to niech nie wstawia dziwnych komętarzy po prostu przyznałam ci rację. I przepraszam za błędy czasami pisze jak mam dzidziusia na kolankach i nie mogę pisać dwoma rękami i korzystać z alt prosze wybaczcie mi te błędy.

emilia9n#

emilia9n

2010-04-16 18:13:52

a jeśli KTOŚ uważa że przepis nie jest dobry to po prostu radzę znaleźć lepszy i nie korzystać z niego!!! Zawodową kucharką nie jestem, ale trochę potrafię i swoje wiem!!!

emilia9n#

emilia9n

2010-04-16 18:06:42

pozostawię wypowiedź leweweliny23 bez komentarza!!! dzięki !elżbieta :)

!elżbieta#

!elżbieta

2010-04-08 17:49:59

A NIEKTÓRE nie znają się na poprawnej polszczyźnie! Prawda lewewelina23?

lewewelina23#

lewewelina23

2010-04-08 09:16:16

Widać że nie kture panie nie znają się chyba na pieczeniu prawda emilia9n

emilia9n#

emilia9n

2010-04-06 17:31:14

a do !Doświadczonej: nigdy ser mi nie opadł, a białka jeśli dodasz na samym początku, aby później sernika nie wyjmować, efekt nie będzie ten sam. pamiętam jeszcze kiedy moja mama piekła z przeróżnych przepisów serniki i w starym piecyku, gdzie musiała ciasto wyjmować i przekręcać itd. sernik nigdy jej nie opadł! zawsze ciasto było fantastyczne!!!

emilia9n#

emilia9n

2010-04-06 17:29:20

jeśli natomiast chodzi o czas pieczenia, to nie zgadzam się coby 45 minut było zbyt mało. robiłam sernik kilka razy, nigdy nie było za mało czasu. może zależy od piekarnika, nie wiem. na termoobiegu zawsze mi się udaje!

emilia9n#

emilia9n

2010-04-06 17:27:57

rzeczywiście nie napisałam ile cukru. a więc do masy serowej najlepiej tak 1/2 góra 3/4 szklanki cukru pudru. zależy jak kto woli na słodkość. kiedyś dodawałam więcej i wydawał mi się zbyt słodki.

Albertos#

Albertos

2010-04-03 22:00:09

Łączny czas pieczenia to 45 minut, ale chyba troszeczkę za mało. Ja piekę sernik przez co najmniej 55 minut.

!anna#

!anna

2010-04-02 16:18:45

a ile cukru (zwykłego ) do masy serowej ?? bo jest tylko waniliowy a potem "dodaj cukier wanil i cukier "

!Doswiadczona#

!Doswiadczona

2010-04-02 07:40:11

Jak można wyjąć sernik z pieca po 25 min.!! Zapadnie się i będzie "żylasty"

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne