Masło utrzeć mikserem, stopniowo dodawać cukier, jajka i cukier waniliowy. Do ucieranej masy dodawać po łyżce twarogu, wlać sok z cytryny. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem, przesiać do ciasta. Wlać mleko, ucierać jeszcze przez chwilę. Formę w kształcie serca natłuścić, wysypać mąką, wlać ciasto i piec 50-60 minut w temp 170-190stC. Upieczony sernik przestudzić w formie. Deskę kuchenną przykryć arkuszem papieru do pieczenia. Ciasto ostrożnie wyjąć na deskę, ostudzić. Uwaga: podczas stygnięcia sernik może lekko opaść. Cukier puder przesiać przez sitko, utrzeć z 3-4 łyżkami ciepłej wody na gęstą masę. Polukrować ostudzone ciasto. Boki sernika przybrać kolorowymi perełkami. W tym celu ustawić sernik na arkuszu papieru do pieczenia, wokół rozsypać perełki, a następnie unieść papier i docisnąć go do ciasta. Na środku sernika wypisać życzenia dla solenizanta, za pomocą malej foremni powycinać serduszka z przygotowanych owoców i ułożyć je na wierzchu ciasta. Ozdobić wg uznania.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta