Jak zamrożony koktajl truskawkowy.
Owoce zmiksować, kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do kremówki dodać mascarpone i trochę wymieszać. Niezbyt dokładnie (dzięki temu otrzymałam po przekrojeniu widoczne białe plamy zamrożonego mascarpone). Mus delikatnie połączyć ze śmietaną. Dodać pokrojone truskawki.
Formę (u mnie mała keksówka) wyłożyć folią spożywczą, wstawić na 5 minut do zamrażalnika. Wyjąć, wlać masę, zakryć wystającą folią i wstawić do zamrażalnika na 6h.
przed podaniem wyjąć niech się 10 minut lekko ociepli. Będzie lepiej się kroić. Truskawki zmiksować z cukrem na mus. polać kawałki deseru.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery