Receptura została dodana w dniu: 25.10.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2781 osób!
Na zdrowie!
Mięso myjemy, oczyszczamy, osuszamy, nacieramy majerankiem i solą a następnie przekładamy do dużej brytfanny. Ziemniaki obieramy, opłukujemy, duże sztuki przekrawamy na pól i układamy obok mięsa. Na wierzch układamy gałązki tymianku i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni c. Cebulę obieramy, drobno siekamy i mieszamy z miodem dodając trzy łyżki oliwy, sól i pieprz. Po ok. 45 min, gdy mięso i ziemniaki zaczną mięknąć dodajemy do nich grzyby, pokrojone orzechy i sos cebulowy. Pieczemy do miękkości czyli ok. 25 min. Upieczony schab kroimy w plastry i podajemy z sosem z pieczeni z grzybami i orzechami.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne