Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Schab w galarecie

Dodany przez

aadasik aadasik

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania: 2008-05-02

Wyświetlenia: 21877

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Schab w galarecie
Schab w galarecie

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Schab w galarecie?

Włoszczyznę obrać i umyć, mięso również umyć, zalać trzema szklankami wody, włożyć warzywa. Dodać pieprz, ziele, listki i gotować około 1 godziny na wolnym ogniu. Gdy schab i warzywa będą już miękkie, wyjąć je, a wywar przecedzić do rondla. Rozpuścić żelatynę w kubku, w odrobinie zimnej wody, jak napęcznieje dolać do niej wrzącego wywaru i wymieszać, wlać następnie do rondla z wywarem. Schab pokroić w plastry o grubości pół centymetra, ułożyć na głębokim półmisku, przyozdobić natką pietruszki oraz plasterkami marchewki, zalać wywarem z żelatyną i pozostawić do zastygnięcia.

Do przepisu na: Schab w galarecie

!ewa#

!ewa

2009-12-20 19:50:25

i tak bez soli?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-15 16:40:10 - Dodany przez !Zuza - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

to najlepsza fasolka po bretońsku jaką robiłam i jadłam! dzięki!

2014-09-10 10:21:16 - Dodany przez !ilona - Dodany do przepisu Pieczarki w zalewie

super przepis i bardzo smaczny ;-0

2014-09-09 20:56:51 - Dodany przez !Gosia - Dodany do przepisu Ciasto kisielowe o smaku cytryny

A ile utrzeć margaryny?

2014-07-27 05:53:02 - Dodany przez !annagj2005@yahoo.ca - Dodany do przepisu Żołądki drobiowe duszone

dzieki za pszepis

2014-07-02 10:42:17 - Dodany przez !mafiozo - Dodany do przepisu Ciasto kokosowe

czy moga byc 4 jaja ?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne