Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Schab w galarecie

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 21917

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Schab w galarecie

Schab w galarecie

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Schab w galarecie?

Włoszczyznę obrać i umyć, mięso również umyć, zalać trzema szklankami wody, włożyć warzywa. Dodać pieprz, ziele, listki i gotować około 1 godziny na wolnym ogniu. Gdy schab i warzywa będą już miękkie, wyjąć je, a wywar przecedzić do rondla. Rozpuścić żelatynę w kubku, w odrobinie zimnej wody, jak napęcznieje dolać do niej wrzącego wywaru i wymieszać, wlać następnie do rondla z wywarem. Schab pokroić w plastry o grubości pół centymetra, ułożyć na głębokim półmisku, przyozdobić natką pietruszki oraz plasterkami marchewki, zalać wywarem z żelatyną i pozostawić do zastygnięcia.

Do przepisu na: Schab w galarecie

!ewa#

!ewa

2009-12-20 19:50:25

i tak bez soli?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

2014-10-09 17:35:23 - Dodany przez !evvka - Dodany do przepisu Kutia wigilijna

i pszenica do kutii gotowana tylko 20 minut???

2014-10-09 17:35:11 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z makaronem

5 szklanek maku? jakiś chochlik sie wkradł ;)

2014-10-09 17:34:07 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z ryżem

też nie lubię kutii z pszenicy, ale nie dawałabym miodu, masy makowe ze sklepu są baaardzo słodkie

2014-10-09 17:24:21 - Dodany przez !ona - Dodany do przepisu Faszerowane bakłażany

zamiast bułki tartej dodałabym parmezan albo grana padano, myśle ze z feta też byłoby super :)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne