Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Sałatka z kapusty kiszonej

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 21324

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Jest to moja ulubiona wersja sałatki z kapusty kiszonej. Najchętniej przyrządzam ją zimą kiedy brakuje wiosennych warzyw.

Zdjęcia

Sałatka z kapusty kiszonej

Sałatka z kapusty kiszonej

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • kapusta kiszona 0,5 kg
  • cebula 1 szt.
  • marchewka 1 szt.
  • jabłko 2 szt.
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • pieprz

Jak zrobić Sałatka z kapusty kiszonej?

Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski, posypujemy pieprzem i wlewamy oliwę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do kapusty. Jabłko oraz marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Dorzucamy do miski. Całość mieszamy i odstawiamy na 15 minut do lodówki aby się smaki połączyły.

Do przepisu na: Sałatka z kapusty kiszonej

!bonapetit#

!bonapetit

2010-04-13 15:48:58

Świetna surówka.. smakuje rewelacyjnie podana z rybą:)

lewewelina23#

lewewelina23

2010-03-08 23:59:58

ja też dodaje sok z cytryny i troszke cukru tylko że tym cukrem na jakieś 10 min. posypuję cebulkę

tulipan#

tulipan

2010-02-06 14:23:02

dobre

!TommY#

!TommY

2009-08-04 18:20:41

A ja jeszcze dodałbym sos Tzatziki, ale podawany osobno. Nie mieszać od razu.

!marek#

!marek

2009-03-03 14:21:24

mozna dodac troche cytryny, soli, no i ogorka, z pewnoscia wszysktim zasmakuje

!m/\rcin#

!m/\rcin

2008-11-28 14:18:20

Ja do tego przepisu dodaje jeszcze pół wyciśniętej cytryny oraz 1-2 łyżeczek cukru + ewentualnie zmielony kminek :)
Mniam !
Serwuję to mej kobiecie z kaszą jęczmienną i sosem pieczarkowym z pietruszką !

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne