Ryż wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 15 min pod przykryciem, odcedzamy na sicie i pozostawiamy aby dobrze ociekł. Mięso opłukujemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju i smażymy na nim mięso przez ok. 15 min. W trakcie smażenia obracamy. Gotowe mięso wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia. Melona i arbuza kroimy w równej wielkości kosteczkę. Sałatę oczyszczamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Przygotowujemy sos:listki ziół odrywamy od gałązek, czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Do wysokiego naczynia wrzucamy czosnek, zioła, orzeszki piniowe i parmezan. Wszystko dokładnie miksujemy dolewając resztę oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso kroimy w plastry. Ryż mieszamy z sałatą, owocami i mięsem. Polewamy odrobiną sosu, resztę sosu podajemy w sosjerce.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki