Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rybna potrawa

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2545

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filet z pangi 60 dag
  • boczek wędzony 10 dag
  • pomidory w zalewie 2 puszki
  • cebule 2 szt.
  • por 1 szt.
  • olej 4 łyżki
  • sok z cytryny 1 szt.
  • tabasco 10 kropli
  • pieprz biały 1 szczypta
  • sól 1 szczypta

Jak zrobić Rybna potrawa?

Boczek kroimy w cienkie paseczki, obsmażamy w ron­dlu na rozgrzanym oleju. Cebule obieramy i drobno siekamy, wsypujemy do bocz­ku i razem smażymy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pomido­ry wraz z zalewą, mieszamy i zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy rondel i dusimy potraw­kę jeszcze 5 minut. Rozmrożone filety rybne my­jemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, skraplamy sokiem z cytryny i kroimy w dość grubą kostkę. Przekładamy do sosu pomidorowego z boczkiem i cebulką i dusimy pod przykry­ciem na małym ogniu. Por przekrawamy, dokład­nie myjemy i kroimy w cienkie półplasterki. Wkładamy do garnka z potrawką rybną kilka minut przed końcem gotowa­nia. Przyprawiamy potrawkę do smaku solą, białym pie­przem i sosem tabasco. Danie najlepiej smakuje z ry­żem lub pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej.
Komentarze

Do przepisu na: Rybna potrawa

weramera#

weramera

2009-06-12 21:50:57

Bardzo smaczne, mozna dodac jeszcze drobno posiekanej bazylii

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne