Przepis na Ryba w sosie majonezowo – chrzanowym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1729
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • ryba 2-3 filety
  • cebulka dymka 2-3 szt
  • majonez 1/3 szkl
  • kolendra 2 łyzki
  • sok z cytryny 1 łyzka
  • chrzan ostry łyżka
  • olej rzepakowy łyzka
  • sól
  • przyprawa
  • mąka

Jak zrobić Ryba w sosie majonezowo – chrzanowym?

Filety lekko posolić, oprószyć przyprawą do ryb, panierować w mące, zrumienić na gorącym oleju, trzymać w cieple. Majonez starannie połączyć z chrzanem, kolendrą i sokiem z cytryny. Gorące, usmażone filety przed podaniem polać przygotowanym sosem.

Podobne przepisy

Roladki śledziowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Pieczona makrela

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Paluszki rybne ze szpinakiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Karp gotowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-18

Dodany przez: bratek

Kategoria: Ryby

Panga w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ryby

Sola w papilotach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby