Przepis na Ryba w cieście naleśnikowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
13272
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 09.04.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2976 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • filety rybne 1 kg
  • cebula 3 szt
  • ogórki konserwowe 1 słoik
  • papryka konserwowa 1 słoik

zalewa

ciasto naleśnikowe

  • mąka 1 szklanka
  • woda gazowana 1/2 szklanki
  • jajko 1 szt

Jak zrobić Ryba w cieście naleśnikowym?

Rybę doprawić godzinę przed smażeniem solą i pieprzem. Cebule pokroić w talarki i smażyć. Ogórki i paprykę pokroić w paski. Zalewę zagotować i ostudzić. Zrobić ciasto naleśnikowe ze składników, obtoczyć rybę i usmażyć. Ułożyć warstwami: ryba, cebula, ogórki, papryka. Każdą warstwę zalać ciepłą zalewą. Ryba najlepsza jest następnego dnia.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Karp pieczony z ziolami

Ile porcji: 6

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Smażony karp świąteczny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Sola w cieście piwnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba na piątkowy obiad

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Ryby