Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ryba po śródziemnomorsku

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1288

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mała cukinia
  • pieczarki 5 szt
  • mrożone filety rybne 450 g
  • ryż długoziarnisty 125 g
  • mały pomidor
  • trochę świeżego oregano

Jak zrobić Ryba po śródziemnomorsku?

Piekarnik rozgrzać do temp 200stC.
Cukinię umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w kosteczkę. Pieczarki wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w plasterki.

Połowę cukinii i pieczarek przełożyć na aluminiową tackę. Umieścić na nich filety rybne. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom, piec 30-35 minut.

Po 20 minutach na filety przełożyć pozostałą cukinię i pieczarki.

Zagotować w rondlu 1 litr lekko osolonej wody. Do wrzątku włożyć ryż, gotować 15 minut na małym ogniu. Filety z cukinią i pieczarkami przełożyć na talerze. Dodać porcje ryżu.
Komentarze

Do przepisu na: Ryba po śródziemnomorsku

Albertos#

Albertos

2009-10-13 00:37:29

Jaka ryba jest najlepsza?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne