Przepis na Rumsztyk domowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
993
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wołowina 60 dag
  • cebula 2 sztuki
  • masło 4 łyżki
  • białe wino wytrawne 2 łyżki
  • starty chrzan 4 łyżki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Rumsztyk domowy?

Mięso pokroić na kotlety, rozbić je tłuczkiem, posypać pieprzem. Cebule obrać i pokroić na plasterki. Zrumienić na dwóch łyżkach masła. Na pozostałym maśle obsmażyć mięso z obu stron. Pod koniec smażenia dodać sól. Ułożyć je na ogrzanym półmisku i obłożyć cebulą. Na patelnię po mięsie wlać wino, mieszając zagotować, polać nim rumsztyki i udekorować chrzanem.

Podobne przepisy

Schab z marchewką

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pyszne jeżyki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka na słodko z ananasem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Pieczeń cielęca

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Mięsne

Skwarki do kiszki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Smażona wieprzowina do kaszy z czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne