Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rosół domowy

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4325

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rosół domowy

Rosół domowy

Rosół domowy

Rosół domowy

Rosół domowy

Składniki

Jak zrobić Rosół domowy?

Mięso dokładnie umyć, opłukać, zalać wodą i gotować. Dodać startą na tarce marchewkę. Następnie dodać pietruszkę, natkę pietruszki oraz przyprawę i ewentualnie sol i pieprz do smaku. Można dodać listek laurowy. Gotować do miękkości mięsa. Po ugotowaniu podawać z ugotowanym makaronem, najlepiej nitki.
Komentarze

Do przepisu na: Rosół domowy

!ela#

!ela

2010-12-16 20:29:04

Najlepszy rosół pod słońcem,to rosół z perliczki.Na moim stole jest bardzo często,niema osoby która by nie pochwaliła go.Tłuszczu nie ma za dużo rosół z natury żółciutki,[ptaki uwielbiają trawę].Robi się go tak samo jak normalny rosół,szczególnie polecam alergikom małym dzieciom i chorym.Kupić perliczkę można przez internet, naprawdę warto.

teressa444#

teressa444

2009-10-13 10:12:38

Przepyszny rosołek..

netha#

netha

2009-09-28 10:35:31

najlepszy rosół robi moja mama, nie wiem co ona przy nim czaruje ale mi nigdy taki sam nie wychodzi :) z warzyw daje marchewkę, pietruszkę, seler i cebulkę

noteska#

noteska

2009-08-04 09:51:17

mmm uwielbiam rosołek, taki prawdziwy, bez kostek, polepszaczy smaku etc...

monika4#

monika4

2009-08-02 22:37:24

Najlepszy do rosołu to jest swojski makaron, palce lizać polecam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne