Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Roladki z szynki i serka topionego

Dodany przez

madi356 madi356

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2009-08-24

Wyświetlenia: 9759

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • szynka konserwowa 10 plastrów
  • serki topione trójkąty 2 szt
  • łuskany słonecznik 10 dag
  • papryka do dekoracji

Jak zrobić Roladki z szynki i serka topionego?

Ziarna słonecznika wraz z serkami topionym lekko podsmażamy na patelni. Następnie tak przygotowaną masę nakładamy na plastry szynki w zwijamy w roladki.
Roladki układamy na półmisku i dekorujemy pokrojoną w paseczki papryką i gałązkami natki. Wstawiamy na około godzinę do lodówki.

Do przepisu na: Roladki z szynki i serka topionego

Pola#

Pola

2010-01-12 22:32:49

hmmm..pycha...koniecznie musze zrobic:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne